Weeping Willows firar jubileum i Globen

11 min

I Musikplats Stockholm träffar Fredrik Eliasson den populära gruppen för att minnas låten och det stora genombrottet inför 20-årsfirandet. På fredagen gör de den första av tre utsålda konserter i Globen.

Weeping Willows bildades i Stockholm som coverband i mitten av 1990-talet och spelade på Kvarnen och andra ställen runt om på stan. 

Ett par år senare började gänget göra egen musik och när trummisen Anders Hernestam skrev en viss låt kände han att det var något speciellt på gång.

– Jag kom i stämning och när jag fick till refrängen så kände jag att "fan, det här är bra!"

Bandet fick skivkontrakt och i april 1997 släpptes deras första singel – den av Anders Hernestam skrivna låten Broken Promise Land.

– Det känns som en klassiker. Jag tröttnar aldrig på att sjunga den här låten, säger Magnus Carlson.

– En bra debutsingel, fyller Ola Nyström på och skrattar.

Senare samma år kom albumet med samma namn. Weeping Willows slog stort och nu firar gruppen 20 år sedan genombrottet med tre utsålda konserter i Globen.

– Från Kvarnen till Globen. Det är ju bara över Skanstullsbron. Vi gör Bajenmarschen, säger Magnus Carlson (som är stor Hammarby-supporter, reds. anm.) och skrattar.

Firandet i Globen äger rum 31 mars och 1 april då Weeping Willows uppträder med Gävle Symfoniorkester med arrangemang av Pål Svenre.

– Det kommer att bli väldigt storslaget. Mäktigare än så här kan inte vi göra det, säger Magnus Carlson.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista