Längre restid när bussar ersätter Tvärbanan

1:30 min

I dag lördag stängs Tvärbanan av mellan Hammarby Sjöstad och Alvik. . Fram tills i höst är det ersättningsbussar som gäller – med betydligt längre restid.

Orsaken är att signalsystemet ska bytas ut.

– Vi ska koppla ihop Sicklagrenen med Solnagrenen med ett gemensamt signalsystem så att man kan åka hela vägen utan att behöva stiga om i Alvik, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Spårvagnstrafiken kommer att ersättas med bussar. Bussarna kommer följa Tvärbanans sträckning så gott det går. På vissa ställen kommer resenärer tvingas gå en bit till tillfälliga busshållplatser.

Eftersom bussarna kommer att köra på gator och samsas med övrig trafik kommer restiderna dra i väg.

Man får räkna med i vissa fall fördubblad restid jämfört med Tvärbanan.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Ja, det är klart att de som reser med Tvärbanan tycker att det här kommer bli väldigt besvärligt med ersättningstrafik och det är en lång avstängning.

– Men det är nödvändiga arbeten för att vi ska kunna få en stabilare och tätare trafik i framtiden, så vi hoppas att våra resenärer har tålamod med oss under den här tiden, säger Claes Keisu på SL.

Aktuell trafikinformation: SL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista