Markiz Tainton på Kalf & Hansen
1 av 4
Kalf & Hansens får ett ljummet betyg. Foto: Sveriges Radio
Kalf och Hansens tunnbrödsrulle kallad Nuuk
2 av 4
Kalf och Hansens tunnbrödsrulle kallad Nuuk. Foto: Sveriges Radio
Miljö på Kalf o Hansen på Mariatorget
3 av 4
Miljö på Kalf & Hansen på Mariatorget. Foto: Sveriges Radio
Synlig köksmiljö på Kalf & Hansen
4 av 4
Något stökigt i köksmiljön, tycker Markiz. Foto: Sveriges Radio
Äta ute-guiden

Ekologisk snabbmat når inte ens halvvägs

Markiz sätter betyg på Kalf & Hansen
0:52 min

Kalf & Hansen erbjuder en spännande meny med ekologisk snabbmat. Men man levererar inte service och maten lämnar en del övrigt att önska. Markiz Tainton recenserar.

P4 Stockholms matkritiker Markiz Tainton besökte Fabian och Runes restaurang Kalf & Hansen på Mariatorget 2 som egentligen är en familjeangelägenhet – pappa och son har öppnat ekologiskt matställe där parollen är 100 procent nordisk ekologisk snabbmat.

Hon möttes av en spännande meny med rätter med namn som Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Nuuk.

Bakom dessa namn gömmer sig bland annat tunnbrödsrullar och smörrebröd. Eftersom det var första gången Markiz var på stället ville hon veta mer om deras frikadeller men där blev de lite oense om vad frikadeller egentligen är.

Enligt Markiz ska de var kokta men på Kalf & Hansen tillreds frikadellerna i ugn. Vid sidan om det var Markiz inte helt nöjd med servicen och viljan att svara på frågor.

Betyget blir svaga 4 av 10.

Jag åt inte ens upp det jag beställt, det var inget gott.

Deras frikadeller var inte krispiga. Jag är hård i min betygsättning för att de måste fortsätta göra ett bra jobb när förutsättningarna finns!

I grunden tycker Markiz Tainton att det är en grym idé och ett bra koncept men bara för att Kalf & Hansen blivit etablerade kan man inte släppa på ambitionerna – det gäller att hålla standarden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".