Arrangörer av Kristen hårdrocksfestival i Sollentuna
Ian Brunnberg, William Sidfeldt och Jeanette Larsson Foto: Emma Kirkhoff/ Sveriges Radio

Hårdrocksfestival med kristet förtecken intar Sollentuna

I helgen samlas en massa metalfantaster i Arena Satelliten i Sollentuna när det är dags för Rainbow rock – en musikfestival med kristen heavy metal.

Festivalen inleds i morgon fredag. Men redan nu pågår en massa förberedelsearbete där Jeanette Larsson är en av eldsjälarna. 

– Musiken är densamma som all musik i hårdrocksvärlden. Det som skiljer är att de som spelar har en tro i sina hjärtan, säger hon.

Varför en egen festival?
– Det är svårt för de här banden att komma in på de stora profana festivalerna som Sweden Rock, och det är tråkigt. De här banden består av minst lika skickliga musiker, det är egentligen bara texterna som skiljer sig åt.

Totalt ska fjorton band spela på festivalen – Jeanette Larsson ser fram mot helgen som äntligen blir av efter fem års planerande.

– Vi tycker att det är helt fantastiskt.

Festivalen hålls i kommunens ungdomshus Arena Satelliten, och delar av arbetet med festivalen kommer också att skötas av ungdomar som deltar i olika estetiska verksamheter vid ungdomshuset.

En av dem är 16-årige William Sidfeldt som nu får använda sina kunskaper i ljud- och ljusteknik.

Fritidsledare Ian Brunnberg, och ansvarig för musikverksamheten på Arena Satelliten, säger att erfarenheterna av att vara med och arrangera en sådan här festival är ovärderlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".