Manifestation i Stockholm. Bilden är gjord av Michael Sullivan.
Manifestation i Stockholm. Bilden är gjord av Michael Sullivan. Foto: Bild från evenemangssidan.

Stockholmare samlas för manifestation

Damon Rasti: Viktigt för människor att få stå enade
1:43 min

Söndag klockan 14 får sörjande och berörda möjlighet att samlas på Sergels torg i en kärleksmanifestation för att stå upp mot våld och terror.

”När mörkret faller över oss är det viktigare än någonsin att vi svarar med ljus och värme, för att därmed bemöta onda krafter”, skriver arrangören Damon Rasti i evenemanget på Facebook.

Vid 17-tiden på lördagen hade nästan 6 000 anmält sig till evenemanget och över 14 000 var intresserade av delta. De som deltar ombeds ta med sig ett ljus.

”Håll varandra i händerna när vi visar omvärlden vilka vi är och vad vi har för värderingar", skriver Damon Rasti.

Tanken är att det ska hållas en tyst minut 14.53, samma tid på dygnet som det misstänkta terrordådet ägde rum på fredagen.

Evenemanget har inget tillstånd från polisen eftersom tillståndsenheten är stängd, men samtal förs med polisen. Under manifestationen är det tänkt att icke politiska personer ska hålla tal och att artister ska sjunga. Mer är inte klart i nuläget.

Mer om Attentatet på Drottninggatan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".