Nu flyttas blommorna till Sergeltrappan.
Foto: Sveriges Radio.

Tre av fyra döda har identifierats

Polisen: Tre av fyra döda är identifierade
0:45 min

Polisens nationella insatsstyrka har under söndagsmorgonen gjort en insats i Sollentuna i norra Stockholm. Dessutom har nu tre av de fyra döda indentifierats.

– Tre av de fyra avlidna är identifierade och de anhöriga är underrättade, säger polisens nationella kommenderingschef Jonas Hysing.

Han bekräftar också att sju personer har tagits in till förhör, utöver den man som anhållits, misstänkt för att vara gärningsmannen.

För Ekot ville polisens presstalesperson Eva Nilsson inte kommentera om insatsen haft kopplingar till vare sig fredagens misstänkta terrordåd eller den misstänka 39-åringen.

Stockholms stad har börjat städa det område på Drottninggatan som varit avspärrat sedan attacken i fredags. Polisen är klar med brottsplatsundersökningen.

Avspärrningarna hävdes i går kväll och nu flyttas de stora mängder blommor och ljus som lagts vid platsen istället till Sergeltrappan vid Kulturhuset.

Där kan de som vill fortsätta att lägga blommor i dag. Under dagen går det att skriva kondoleanser i stadshuset och i Kulturhuset.

Stockholms stad öppnar också en lokal för krishantering och stödsamtal på Hantverkargatan 3D.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".