Poliser som jobbar på gatan och med gripande efter attentat på Drottninggatan.
Foto: Johan Nilsson/TT, Noella Johansson/TT
Attentatet på Drottninggatan

Tillslag i Sollentuna kopplas till dådet

Carina Skagerlind, polisen: Ett antal utrednings- och spaningsåtgärder
1:21 min

Polisen bekräftar att man i natt slog till mot en lokal i Sollentuna. Husrannsakan har koppling till dådet på Drottninggatan i fredags.

Lars Byström vid Stockholmspolisen bekräftar för P4 Stockholm att polisen genomförde en husrannsakan natten mellan söndag och måndag.

Tillslaget har direkt koppling till misstänkta terrordådet i fredags.

– Men i övrigt har vi ingen mer information att ge, säger Byström.

Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen, säger till Ekot att polisarbetet fortsätter med oförminskad kraft.

– Som vi sagt tidigare så innebär det ett antal utrednings- och spaningsåtgärder.

Expressen var först med att berätta att polisen slog till mot en lokal i Sollentuna, med ett stort antal poliser på plats, uppger Expressen. Polisen ville först inte bekräfta uppgifterna till Ekot.

– När det gäller enskilda insatser som göra så kan jag inte berätta något om vad de handlar om eller har för koppling, säger Skagerlind.

Utöver de två som sitter anhållna har de personer som gripits eller tagits in till förhör nu släppts, skriver TT.

Efter fredagens lastbilsattack vårdas nu nio vuxna på olika sjukhus i Stockholmsområdet. Två är allvarligt skadade och ligger på intensivvårdsavdelning.

Sju personer är lindrigt skadade. Ett barn som i går vårdades på sjukhus har kunnat skrivas ut, enligt Stockholms läns landsting.

I dag klockan 12 öppnar Stockholms stad tillsammans med Stockholms läns landsting ett krisstödscentrum på Kungsholmen. Vid 12 hålls en nationell tyst minut.

Vid krisstödcentret kommer det att finnas utbildad personal för den som behöver prata med någon om sina upplevelser.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".