Ett stort antal människor slöt upp på Sergels torg i Stockholm för en manifestation för kärlek och omtanke Foto: Maja Suslin / TT
Nisha Besara, en av arrangörerna bakom manifestationen på Sergels torg. Foto: TT

"Vi måste hålla kärleken vid liv"

Arrangören föreslår fler manifestationer
2:03 min

För att inte kärleken och sammanhållningen bland stockholmarna ska glömmas bort efter lastbilsattentatet vill Nisha Beshara se fler manifestationer.

På söndagen deltog runt 45 000 personer vid manifestationen på Sergels torg efter fredagens hemska attentat på Drottninggatan.

– Jag är alldeles omtumlad och överväldigad över att så många valde att ta sig dit. Vi fyllde inte bara Sergels torg utan också alla kvarter runt om, säger Nisha Beshara som var med och arrangerade manifestationen och till vardags arbetar som VD för Unga Klara i Stockholm.

Nisha Beshara tror att det var viktigt att stockholmarna fick en plats att samlas och visa sin sorg tillsammans. Nu önskar hon att kärleken människor visade i manifestationen inte avtar.

– Vi ska fortsätta prata och kanske ha en till kärleksmanifestation som hela tiden påminner oss om att vi står starka tillsammans - att vi tror inte på de politiska krafter som inte vill ha sammanhållning.

För Nisha Beshara kommer söndagens manifestation alltid finnas i hjärtat.

– Det kommer att etsa sig fast i min själ med otrolig värme. Jag kommer att prata om det med mina barn så att det hålls levande.

Vilken bild av gårdagens manifestation är starkast för dig?

– Den tysta minuten. Över 45 000 människor samlas, står i armkrok och är helt knäpptysta. Det var en vibrerande tystnad som jag kommer bära med mig.

Relaterat

Mer om Attentatet på Drottninggatan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".