Bandet "Lisas Vardagsrum" består av Pelle Söder, Lisa Lindebergh, Staffan Atling, Anders Belin och Erik Ryberg.
Bandet "Lisas Vardagsrum" består av Pelle Söder, Lisa Lindebergh, Staffan Atling, Anders Belin och Erik Ryberg. Foto: Johan Bengtsson

Bandet vill spela i ditt vardagsrum

"Vi gillar närheten"
3:36 min

"Lisas Vardagsrum" är bandet som gillar det intima och avskalade. Med sin varma musik och sina sorgliga texter tar de sig in i andras hem.

Lisa Lindebergh och Staffan Atling bildade bandet "Lisas Vardagsrum" för ett och ett halvt år sedan. Och namnet var ingen slump – för det var i vardagsrummet som bandet bildades.

– Det "är" själva bandet. Vi träffades i mitt vardagsrum där vi repade tillsammans. Sen började vi spela ihop, säger sångerskan Lisa Lindebergh.

Och det var den intima och avslappande känslan som Lisa och Staffan ville förmedla även under sina spelningar.

– Ganska fort kom vi på att vi skulle få ihop ett gäng och lira hemma hos folk, i deras vardagsrum. Den här musiken ska man lira hemma hos folk så man får värmen presenterat för sig, säger Staffan Atling.

– Jag gillar närheten. Det är därför jag spelar. För att det ska bli den här härliga känslan som när man sitter hemma och spelar, säger Lisa.

Genren är avskalad visa/pop, med känsliga och ofta självutlämnande texter som är menade att skava.

– Ibland sitter alla i soffan och kollar i en timme när vi spelar, och det blir väldigt sorgligt. Våra texter är ju inte party direkt, säger Staffan och Lisa och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".