Brandon Rozzell, BC Luleå
Brandon Rozzell satte 35 poäng för Luleå. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder

Södertälje Kings förlorade efter förlängning

Thomas Massamba: ”Vi blir stillastående”
3:24 min

Luleå har tagit ett grepp om SM-finalserien mot Södertälje. Norrbottningarna vann den andra drabbningen med 93-84 efter förlängning.

Luleå stod för en jättevändning i den andra SM-finalen mot Södertälje. Mycket tack vare Brandon Rozzell som satte 35 poäng, nästan hälften av hela lagets poäng.

– Rozzell är något helt annat. Han bär fram oss. Han är en fantastisk jäkla spelare, säger Luleås Tom Lidén till Radiosporten.

Luleå vann den första SM-finalen i tisdags och det märktes att Södertälje var ute efter revansch när lagen möttes i Täljehallen.

Hemmalaget rivstartade och ledde med hela 31–17 efter den första perioden.

– Vi fick inte in bollarna i anfall och de fick skjuta i helt öppna skott, vad det beror på vet jag inte, säger Tom Lidén.

Men i den andra perioden började Luleå sin upphämtning. I halvtid hade de regerande mästarna Södertäljes ledning krympt till fem poäng och matchen utvecklades till en riktigt rysare.

Med fem sekunder kvar av ordinarie tid satte Södertälje två straffar och gick ifrån till 82–79. Då tog Luleå time out.

Efter coachen Peter Öbergs genomgång med spelarna satte Brandon Rozzell en trepoängare och utjämnade till 82–82. Matchen gick till förlängning och där var Luleå det starkare laget och vann med 93–84.

Södertälje, som vunnit SM-guld de fyra senaste säsongerna, är nu pressade att vinna på lördag i Luleå.

– Vi började spela en-man-show och blir stillastående, maskineriet fungerade inte i dag, säger Södertäljes landslagsguard Thomas Massamba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".