Sigtuna kommunhus.
Sigtuna kommun. Foto: Elisabet Andersson, P4 Radio Stockholm

Nytt styre på gång i Sigtuna

0:44 min

Läget i kommunen har varit oklart efter att Liberalerna valde att avbryta samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Sigtuna kommun kan nu få ett nytt styre. Det är de fyra partierna i Alliansgruppen, Moderaterna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Centern som tillsammans med Liberalerna och Miljöpartiet har kommit överens om att gå in i förhandlingar om ett samarbete.

– Jag är jätteglad och jag tycker att det är superbra att Miljöpartiet också nu har visat sig villiga att gå in i den här breda koalitionen som vi ser som nödvändig för att återskapa den politiska stabiliteten i kommunen, säger moderaternas ledare Olov Holst (M).

Du säger politisk stabilitet men ni får ju trots allt inte ihop majoritet, ni saknar ett mandat för det. Hur ska ni kunna driva igenom er politik?

– Vi tror att det här är en stabil plattform att regera utifrån. Det krävs att Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna gör upp om att gå emot våra förslag för att fälla oss. Vi tror inte att det är särskilt sannolikt att det kommer att hända, säger Olov Holst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista