Inhoppare avgjorde för Djurgården

Djurgårdens Magnus Eriksson: "Sköna tre poäng"
1:17 min

Djurgården besegrade Göteborg med matchens enda mål inslaget av inhopparen Jesper Karlström med drygt tio minuter kvar av matchen.

IFK Göteborgs tränare hade säkert studerat Djurgården inför mötet på Stockholmsarenan. Den plan som Jörgen Lennartsson hade lagt var att punktmarkera Djurgårdens Kim Källström. Gästernas Mikael Boman var det som fick agera överrock och gjorde det förtjänst fullt i den första halvleken.

– Man får försöka ligga tätt på honom. Sen i den andra halvleken kröp han upp offensivt och då blev det svårare för mig att följa han, säger Mikael Boman.

Ställningen var 0–0 i paus och de farliga chanserna var lätträknade. De farligheter som förekom var jämnt fördelade. Det var inget större skönspel utan en hel del slarviga passar och när hemmalaget anföll gick det alldeles för långsamt. Gästernas kontringar var något vassare.

– Första halvleken var inte bra. Vi pratade om det i paus. Generellt sett var ganska många spelare missnöjda. Vi försökte prata om var vi gör fel och rätta till det, säger Djurgårdens Magnus Eriksson till Radiosporten.

Djurgården startade den andra halvleken bäst och i den 79:e minuten resulterade spelövertaget i ett ledningsmål. Det var inhopparen Jesper Karlström som kunde placera in 1–0 bakom Pontus Dahlberg framspelad av Magnus Eriksson som stod i misstänkt offsideposition innan målpassningen.

– Den offsiden var solklar. Jag förstår att IFK Göteborgsspelarna är uppretade. Men man ska komma ihåg att i den första halvleken hade Göteborg en hands som skulle borde lett till en straff för Djurgården. Jag tycker det är för mycket fokus på enstaka domarmisstag just nu i allsvenskan, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Djurgården var sedan närmare att utöka ledningen än en kvittering för Göteborg. Bland annat var den tidigare Göteborgsspelaren Gustav Engvall fri med Dahlberg.

Sett till hela matchen vann Djurgården rättvist efter att ha dominerat den andra halvleken. Stockholmslaget avancerar nu till tredjeplats, sex poäng efter ledande Malmö, men samma poäng som tvåan Sirius.

Göteborg ligger kvar på tionde plats och möter ett nytt 08-lag på torsdag när AIK besöker Gamla Ullevi. Samma dag möter Djurgården Jönköping på bortaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".