Modeprofilen Andreas Wijk.
Modeprofilen Andreas Wijk. Foto: Johan Bengtsson / Sveriges Radio
BEACH 2017

Modeprofilen om strandmodet: Strumpor i sandaler är det trendigaste som finns

2:13 min

Modeprofilen Andreas Wijk hyllar Stockholm som bad-stad och tycker om det personliga modet.

När Andreas Wijk besökte P4 Stockholm för att prata badmode fick han frågan om vad som är sommarens största modeblunder. Svaret han gav förvånade programledarna Fredrik Ralstrand och Johan Bengtsson. 

– Stumpor i sandalerna var ett "absolut inte" för vilken modeprofil som helst för några år sedan. Men det är typ det trendigaste som finns just nu. 

I övrigt sa Andreas Wijk att man måste våga anamma en personlig stil i sommar.

– Det som är representativt för vår samtid är att trender inte är lika tydliga, det handlar med om vad är din stil, vad vill du bära? Men vanligt mode är det färgglatt rosa och det finns också i strandmodet.

Finns det några skillnader för modet för yngre kontra äldre?

– Det som är häftigt med den äldre generationen är att dom har upplevt originaltrenderna, dom bar baddräkterna som nu kommer tillbaka.

Han passade också på att tok-hylla Stockholm som bad-stad. 

– Jag badar alltid i Stockholm, det finns så många badplatser folk inte har upptäckt, du kan åka norr, söder, öster, det finns överallt och i innerstan.

Vilken är din favoritplats?

– Brukar inte vilja avslöja det, men det är en brygga norr om Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista