Ingen granskning av Arbogakvinnans ärenden i socialtjänsten

0:52 min

Södertälje kommun ska inte utreda Arbogakvinnans ärenden som anställd på kommunen. Trots att hon är skyldig till mord och utretts för sexualbrott mot flyktingpojkar.

42-åringen var anställd på socialtjänsten i Södertälje mellan åren 2009 och 2014. Där jobbade hon bland annat med utredningar och familjehemsplaceringar av barn.

Men kommunen kommer inte genomföra någon granskning av hennes ärenden, berättar Eva Pedersen-Wallin som är tillförordnad socialdirektör i Södertälje.

– I samband med att en medarbetare slutar eller går på föräldraledighet går vi igenom samtliga ärenden eftersom de ska fördelas ut på nya handläggare. Så det finns redan kännedom om ärendena.

Skyldig till mord och utretts för sexualbrott

Kvinnan som har figurerat i en utredning kring sexualbrott mot flyktingpojkar, anses skyldig till mord och mordförsök på sin pappa och mamma samt en rad andra brott. Utredningen om sexualbrott lades ned av åklagare i fjol.

Eva Pedersen-Wallin menar att det inte behövs någon granskning. Hon menar att kommunen har god kännedom kring Arbogakvinnans ärenden på socialtjänsten.

– De har varit till vårt utskott för överväganden rätt många gånger sedan personen slutade, säger hon.

Domen i den uppmärksammade rättegången mot 42-åringen och hennes före detta partner meddelas den 21 augusti.