Niklas Sternbeck, tillförordnad platschef vid Slussenbygget.
Niklas Sternbeck. Foto: Cathrine Reth

Arbetare attackerade under Slussenbygget

"Det har varit jobbigt psykiskt"
3:46 min

Under förra veckan stod en man uppe på Katarinavägen och medvetet kastade saker på byggarbetarna nere i gropen vid Slussenbygget. Nu har man satt upp staket för att skydda arbetarna.

Delar av arbetet vid Slussenbygget stängdes tillfälligt av i förra veckan eftersom en man stod uppe på Katarinavägen och medvetet kastade små saker, som visade sig vara karameller, på byggarbetarna nere vid arbetsplatsen på Stadsgårdskajen.

Det har varit problem under hela byggarbetet med att personer slänger ned saker och att det kanske berodde på att folk uppe på Katarinavägen inte tänker på att arbete pågår 20 meter ner.

– Vi trodde från början att folk inte visste om att det pågick jobb därnere, säger Niklas Sternbeck, tillförordnad platschef vid Slussenbygget.

Byggbolagen satte upp skyltar om att arbete pågick även om det kanske inte syntes uppifrån Katarinavägen.

– Senast förra veckan så var det en man som stod häruppe och siktade på de som jobbade där nere, säger Niklas Sternbeck.

Det visade sig vara små karameller men är ändå påfrestande för de som jobbar nere på Stadsgårdskajen.

– För dem är det jobbigt psykiskt för de vet inte om nästa sak är en karamell utan då kan det vara en ölflaska eller vad som helst, så därför stängde vi ner en dag för att sätta upp ett staket, säger Niklas Sternbeck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".