AFC Eskilstuna tog skrällpoäng mot AIK

1:53 min

Europajagande AIK fick nöja sig med oavgjort hemma på Nationalarenan mot bottenlaget Eskilstuna.

AFC Eskilstuna, som före start bara hade en poäng på bortaplan under säsongen, öppnade oväntat starkt och tog också ledningen.

Målet kom genom en soloprestation av Mohamed Buya Turay. Han tunnlade Per Karlsson, rundade Oscar Linnér och rullade in bollen i öppet mål.

Turay fick ett nytt bra läge några minuter senare men då räddade Linnér med en benparad. Simon Alexandersson fick fritt nickläge från bara några meters avstånd, men han fick ingen ren träff med pannan och bollen gick utanför.

Ledningen kunde ha varit större och AIK-spelarna buades ut av hemmapubliken vid halvtidssignalen.

– Vi borde ha dödat matchen. Det räcker inte med 1–0. Tyvärr var det dåligt med effektiviteten från vår sida, säger AFC-lagkaptenen Omar Eddahri till Radiosporten.

I andra halvlek skruvade dock AIK upp tempot och tog över matchen. Efter knappt tio minuter kom också kvitteringen. Kristoffer Olsson mötte Henok Goitoms inlägg på volley och placerade in bollen med en bredsida.

Det var Olssons första allsvenska mål i karriären.

– Skönt, men samtidigt är det svårt att glädjas när vi inte vinner, säger han till Radiosporten.

Nicolas Stefanelli träffade sedan ribban med ett skott på en hörnvariant. Argentinaren fick en ny chans på ett friläge men fick inte bollen förbi Alireza Haghighi i Eskilstunamålet.

Haghighi blev poängräddare när han i slutminuten reflexräddade Johan Blombergs avslut från nära håll.

– Med facit i hand borde vi ha vunnit, tycker Eddahri.

AIK:s målskytt Kristoffer Olsson tyckte å sin sida att hans lag borde ha tagit alla poängen.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Det är otroligt tungt, men det räcker inte med att göra en bra halvlek.