Viking Line avbryter Janouchs uppdrag efter tweet

Sexrådgivaren och samhällsdebattören Katerina Janouch mister sitt uppdrag i Viking Lines expertgrupp efter hennes uppmärksammade Twitterinlägg mot V-politikern Rosanna Dinamarca.

Rederiet har reagerat på ett Twitterinlägg från Janouch. "Vårt förtroende för Katerina Janouch är härmed förbrukat", skriver Viking Line i en kommentar till SVT Kulturnyheterna.

I Twitterinlägget publicerade Katerina Janouch en bild på riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V), tagen vid hennes deltagande i Ung i Sveriges manifestation mot utvisningarna till Afghanistan.

Bilden, med texten "Trappan är mer effektiv än Tinder", visar Dinamarca sittandes på Medborgarhusets trappa med bara ben i en kort kjol eller shorts.

– Hon vände det till att jag var på manifestationen för att ragga och uppviglade därmed till att människor skulle ge sig på mig med sexistiska kommentarer, säger Dinamarca till Aftonbladet.

Hon skriver på Facebook att innan Janouch tog bort bilden hade ett fyrtiotal svarat med övervägande sexistiska kommentarer.

Enligt Dinamarca har Janouch bett om ursäkt och sagt att det hela var ett skämt.