brand bromma
1 av 3

Brand i parkeringshus i Bromma

Räddningstjänsten: Det har brunnit på flera våningar
0:41 min

Flera bilar eldhärjades när en brand spred sig i ett parkeringshus vid Bromma sjukhus i nordvästra Stockholm under morgonen.

Larmet kom vid 04.48 till polis och räddningstjänst ryckte ut till parkeringshuset i Beckomberga. Ett flertal fordon har skadats i branden.Flera  av bilarna som eldskadats tillhör Brommageriatrikens mobila hemsjukvårdsenhet, skriver lokaltidningen Mitt i.

–  Hela vår bilflotta är obrukbar för tillfället, vilket ju självklart ställer till en del problem, säger Mats Brådman, verksamhetschef på Stockholm sjukhems geriatrik i Bromma till tidningen.

Branden är under kontroll. Räddningsarbetet pågick för fullt vid sex-tiden på morgonen och då uppgav räddningstjänst att arbetet skulle pågå i ytterligare två timmar. 

En förundersökning avseende mordbrand har inletts. Branden har inte spridit sig till sjukhuset och det finns inga uppgifter om att någon skadats.

 

Under söndagsmorgonen brann det också i Bromma, då i en bilverkstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".