Passagerare går av tåget.
Passagerare fick evakueras av tåget. Foto: Gabriel Byström/Sveriges Radio.

Totalstopp i tågtrafiken – tåg fick utrymmas

Passageraren Gabriel: Vi fick gå ut på stegar
0:55 min

Ett problem med en kontaktledning skapade totalstopp i fjärrtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm under förmiddagen.

Vid 10.30-tiden kom tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg igång igen efter stoppet under förmiddagen. Det var ett problem med en kontaktledning norr om Falköping som var grunden till att ett SJ-tåg blev stående på linjen.

– Tåget fick en fordonsskada på grund av det tidigare elfelet, säger Carl-Johan Linde, pressinformatör på SJ.

Efter en lång väntan fick resenärerna evakueras och byta tåg.

– Vi fick gå ut från tåget med stegar och förflyttade oss till ett annat tåg, säger passageraren Gabriel Byström till P4 Skaraborg

Under tiden som tåget evakuerades och under tiden stoppades trafiken helt. Evakueringen är nu avslutad och trafiken är igång på ett spår förbi det stillastående tåget.

– Trafiken är igång på enkelspår. Men man kan räkna med följdförseningar under förmiddagen. Enstaka tåg kan vara försenade ända till eftermiddagen, säger Lennart Helsing, informatör på Trafikverket.

Flera regionaltåg påverkades också av stoppet. Några tåg har ställts in och ersatts med bussar. Det kan dröja innan tågen kan gå som planerat igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".