S: Därför behövs en skola på Bromstens IP

1:33 min

Nu svarar Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, på kritiken mot förslaget att riva nyrenoverade Bromstens IP i Spånga.

Över 1 400 personer har protesterat mot förslaget i en namninsamling. Roger Mogert (S) förstår kritiken, men tycker att behovet av att bygga en ny skola på platsen väger tyngre.

– Det är klart att man kan tycka att förutsättningarna för idrotten blir sämre men det behövs en skola där.

Skulle man riva planen kommer kommunen i stället att bygga om den närliggande naturgräsplanen till konstgräs, och göra samma sak med Solhems IP på andra sidan järnvägen mot Spånga.

Bromstens IK har tidigare kritiserat ersättningen och menar att den nuvarande platsen är unik för att binda ihop Rinkeby, Tensta och Spånga.

För tre år sedan renoverades också Bromstens IP för över tolv miljoner kronor. Men att den väntas rivas om bara några år igen ser inte Roger Mogert (S) som ett direkt problem.

– Jag antar att man gjort bedömningen att det är värt att bygga en fotbollsplan även om den bara finns där i några år, det här är ju planer som funnits länge.

Men Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden och ledamot i kommunfullmäktige i Stockholms stad är kritisk.

– Socialdemokraternas beslut om att riva fotbollsplanen i Bromsten är ett svek mot barn och ungdomar i västra Stockholm. Dessutom är det ett nonchalant användande av skattemedel.

Moderaterna i idrottsnämnden kommer att rösta mot det nuvarande förslaget om att riva konstgräsplanen på Bromstens IP, enligt Sundin.

Kommunfullmäktige väntas ta ställning till förslaget i början av nästa år.

Byggstart av den nya skolan blir i så fall tidigast år 2022.