Protest mot utvisningar till Afghanistan
Protest mot utvisningar till Afghanistan på Medborgarplatsen Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Elever uppmanas till sympatistrejk

Björn Lindberg rapporterar från Medborgarplatsen
0:47 min

Ung i Sverige som sedan en vecka genomför en sittstrejk mot utvisningar till Afghanistan vill nu utvidga strejken. Elever i hela landet uppmanas att delta i protesterna.

Sedan en dryg vecka har föreningen Ung i Sverige, genomfört en protest mot utvisningarna av unga afghaner till Afghanistan. Ett land som UD i dagsläget avråder svenskar att resa till.

Sittstrejken inleddes på Mynttorget vid riksdagen men de flyttade i slutet av förra veckan till Medborgarplatsen på Södermalm. Där höll man i eftermiddag en presskonferens där man avslöjade nästa steg i protesterna som fortsätter.

Elever i hela landet uppmanas att strejka mot utvisningarna och det ska göras genom att strejka när det går, det vill säga på raster och håltimmar. Det handlar inte om att  bryta eller störa lektioner. Utbildning, säger demonstranterna, är av största vikt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".