Polisens avspärrningar
Inom loppet av tio minuter fick polisen två larm om skottlossningar i södra Stockholm. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre skottlossningar i Stockholm på ett dygn

Under tisdagskvällen och natten fick polisen larm om skottlossningar i Skarpnäck, Fittja, Kärrtorp och Solberga. Tidigare på dagen sköts en man till döds vid Östberga torg.

Se karta över alla skjutningar i år.

Klockan 19.58 larmades polisen om en skottlossning i Skarpnäck.

– Flera skott har avlossats och en person har varit nära att bli träffad. Ett skott har gått in i en lägenhet, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Ingen person har tagits till förhör och polisen har ingen misstänkt. Ingen har heller hittats skadad. En förundersökning gällande mordförsök är inledd. Polisen har även inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Ungefär samtidigt, klockan 19.56, får polisen ytterligare larm om smällar som låtit som skott i Fittja i södra Stockholm. Där har vittnen uppger att de har sett en person med vapen. Polisen har inlett en förundersökning gällande vapenbrott. Men de behandlar händelserna som separata ärenden.

– Vi har ingen anledning att tro att det skulle finnas en koppling, säger Lars Byström.

I Solberga skadades en person efter att ha blivit beskjuten omkring midnatt. Enligt polisen handlar det om ytliga skador och polisen misstänker att det rör sig om ett paintboll-vapen eller motsvarande.

En anmälan om misshandel har gjorts.

Ungefär vid samma tid rapporterades en skottlossning i Kärrtorp när en okänd gärningsman sköt mot fasad och fönster på ett bostadshus.

Tidigare på tisdagseftermiddagen, vid 15-tiden, kom larm om en skottlossning i Östberga. En 20-årig man avled till följd av sina skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".