Khawla Kainan på Gröna Lund
1 av 2
Khawla Kainan arbetar på Gröna Lund. Foto: Ulf Bungerfeldt/Sveriges Radio.

Khawla från Gröna Lund bombas med kärlek

"Jag förstår inte varför det är så märkvärdigt"
4:15 min

Khawla Kainan vände nioårige Sigges förtvivlan till ren lycka. Familjens tack har nu fått tusentals personer att instämma i hyllningarna i sociala medier.

Nioårige Sigge, med adhd, fick ett utbrott inne på Gröna Lund för några veckor sedan. Familjen från Södertälje var på nöjesfältet för att fira Sigges födelsedag, åka berg-och-dal-bana och spela på chokladhjul.

Men det blev ganska jobbigt för Sigge och hans mamma under en stund på Grönan när syskonen vann på chokladhjulen - men inte Sigge.

– Jag ser på honom att han tycker att det är orättvist. Han ger upp och vill hem. Jag håller i, svetten börjar rinna, han får panik och börjar bita. Han slet och grät, berättar Sigges mamma Filippa Bratt som kände folks blickar när hon försökte lugna och hålla fast sonen.

När familjen var på väg att lämna nöjesfältet klev en av de anställda fram. Tjejen heter Khawla Kainan och började hon prata med Sigge. Hon bjöd in pojken bakom disken där han fick jobba. Den nyblivna nioåringen fick bland annat testa kommunikationsradion, ta betalt av kunder och snurra på hjulet.

– Jag uppskattar allt beröm jag har fått. Men jag förstår inte varför det är så märkvärdigt att jag har varit snäll mot Sigge. Man ska vara snäll mot barn, säger Khawla.

Hur tänkte du när du såg Sigge?

– Jag såg att han var lite ledsen och på Grönan ska man vara glad. Man har betalat så mycket pengar och då ska man vara glad.

Men det Khawla inte tycker är så märkvärdigt betyder mycket för Sigge och hans familj.

– Jag vill tacka för att hon tar sig den tiden. Det gör så mycket. Det kanske är lite för henne men det är mycket för oss så jag vill verkligen tacka, säger mamman Filippa Bratt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".