Ryan Reynolds och Samuel L. Jackson i The Hitman´s Bodyguard. Foto: Noble Entertainment.
1 av 3
Ryan Reynolds och Samuel L. Jackson i The Hitman´s Bodyguard. Foto: Noble Entertainment.
Idris Elba i The Dark Tower. Foto: UIP.
2 av 3
Idris Elba i The Dark Tower. Foto: UIP.
Superswede: En film om Ronnie Peterson. Foto: NonStop Entertainment.
3 av 3
Superswede: En film om Ronnie Peterson. Foto: NonStop Entertainment.

Undvik biomissen – lyssna här

"Den här i riktigt kass"
4:57 min

Står du och väljer mellan filmen om tävlingsföraren Ronnie Peterson, om livvakten spelad av Ryan Reynolds och filmatiseringen av skräckmästaren Stephen Kings The Black Tower? Hör då först Björn Janssons recensioner.

Superswede heter filmen om Ronnie Peterson, en av 70-talets stora svenska idrottsmän inom Formel 1. Ronnie omkom i ett tv-sänt lopp på Monzabanan 1978 och sörjdes av många. Det var en livsfarlig sport på den tiden och fler än Ronnie omkom.

Regissören Henrik Jansson-Schweizer har samlat de stora namnen från då. De, och Ronnies dotter, berättar om tävlingsföraren i Superswede


I The Hitman's Bodyguard är Ryan Reynolds livvakt åt statschefer och höjdare. Men när ett mord sker dyker hans karriär till botten.

Via en gammal flamma på Interpol får han ändå jobbet som livvakt åt en kontraktsmördare, spelad av Samuel L. Jackson. Han har mer än 250 människor på sitt samvete och har försökt döda livvakten vid 27 tillfällen. 


The Dark Tower är filmatiseringen av skräckmästaren Stephen Kings böcker om det svarta tornet. 

Det handlar om revolvermannen Roland, spelad av Idris Elba, som ska döda mannen i svart som spelas av Matthew McConaughey. Mannen i svart ska nämligen rasera det svarta torn som hindrar ondskan från att helt ta över universum - och han ska göra det med hjälp av barn som offras.

En pojke i New York, med synska drömmar, hamnar i striderna.

Lyssna på klippet för att höra Björn Janssons betyg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".