Stockholmare på Centralen
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stockholmare: Så viktig är partiledaren

"Man röstar på personen - inte partiet"
2:51 min

Flera partikamrater kräver moderatledaren Anna Kinberg Batras avgång efter att partiet tappar i opinionsmätningarna. Men hur viktig är partiledaren egentligen för väljarna? Björn Lindberg frågade ett antal stockholmare!

Det ska vara nån som man tycker om, nån slags personlighet som man gillar. Jag kan rösta på ett visst parti bara pga programledaren.

Det är jätteviktigt, det kan ibland vara viktigare än vad som står i partiprogrammet, dom måste ju vara ute och kommunicera, vara på topp.

Jag tycker att det verkar vara viktigare med en bra person man vill rösta på,  partierna vill bara sälja nåt, det är viktigare med en bra person som man känner för.

Man pratar ju aldrig om partierna längre, utan bara hur det går för Stefan Löfven eller hur det går för Annie Lööf. Det är synd för man glömmer bort vad partierna står för tycker jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".