Lennart Kalderén, kommunalråd i Salem.
Lennart Kalderén (M) tror inte att ett byte av partiledare påverkar opinionssiffrorna. Foto: Bertil Ericson / TT

Salems kommunalråd stöttar M-ledaren

Lennart Kalderén (M): Hon är den mest kompetenta personen
3:48 min

Trots att flera tunga namn kräver hennes avgång får Anna Kinberg Batra (M) fortfarande stöd från vissa partikamrater i länet.

Pressen på Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ökar. Flera moderata kommunalråd har de senaste dagarna gått ut med krav på att deras partiledare byts ut.

Efter ett krismöte under onsdagen meddelade också Moderaternas förbundsstyrelse i Stockholms län att de inte längre har förtroende för Anna Kinberg Batra. 

Senast i ledet att ställa sig bakom avgångskravet är finanslandstingsrådet Irene Svenonius och länsförbundet på Gotland.

Men Anna Kindberg Batra har fortfarande ett starkt stöd inom partiet. En av dem som ställer sig bakom henne är Salems kommunalråd Lennart Kalderén (M).

– Alliansen behöver en statsministerkandidat och partiet behöver en framgångsrik ledare som kan förklara vår politik. Anna Kinberg Batra är den mest kompetenta person att göra det. 

 Hur känner du när distrikt efter disktrikt kräver att partiledarens avgår?

– Det är ingen rolig stund. Mycket av det som borde skötas internt inom partiet går genom media och vårt länsförbund hade inte sin "finest hour" i tisdag när utspelet från min kollega i Solna kom.

 Du tror inte att opinionssiffrorna kommer påverkas åt rätt håll om ni byter ut Anna Kinberg Batra?

– Nej, jag har förtroende för henne.

Är du orolig för att det här bråket kommer upp bara ett år innan valet? 

– Jag är väldigt orolig för våra opinionssiffror. Vi måste lyckas bättre, men vi har ett år på oss.

Även Moderaterna i Tyresö, Nacka och Värmdö stöttar partiledaren Anna Kinberg Batra (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".