Thomas Bodström
Foto: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT

Thomas Bodström ny landshövding

"Detta är ett drömjobb"
0:56 min

Regeringen har utsett Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län.

Thomas Bodström efterträder Chris Heister som går i pension den sista augusti.

– När det här erbjudandet kom kunde jag inte säga nej, säger Bodström till P4 Stockholm.

Bodström är advokat och var under åren 2000 till 2006 justitieminister i den Socialdemokratiska regeringen. Han har också varit riksdagsledamot och ordförande i justitieutskottet från oktober 2006 till oktober 2010.

– Jag saknar verkligen inte partikäbblet. Att få arbeta med politiska frågor utan att behöva ge sig in i det tycker jag låter väldigt spännande.

"Jag är glad över att Thomas Bodström tackat ja till uppdraget och att regeringen beslutat att tillsätta honom som landshövding i Stockholms län. Det är en viktig roll som jag tror att Thomas, med den breda erfarenhet han har från flera olika samhällssektorer, kommer att ta sig an på ett alldeles utmärkt sätt", säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) i ett pressmeddelande. 

Thomas Bodström har bott i flera olika delar av Stockholm, både i norr- och söderort, och ser verkligen fram emot att få arbeta med frågor som rör hela länet.

– Även om Stockholm är fantastiskt är det väldigt mycket man behöver göra när det gäller bostäder, integration och idrott, säger Bodström till P4 Stockholm.

Thomas Bodström har också skrivit flera böcker och spelat allsvensk fotboll i AIK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".