Sopföretag får trakasserier och hot

1:24 min

Renhållningsföretaget Reno Nordens medarbetare trakasseras och hotas av tidigare medarbetare, menar företagets ledning som nu gjort en polisanmälan.

Enligt polisanmälan hotas personalen med att till exempel få ett baseballträ i huvudet om de inte säger upp sig.

– Det står att de mer eller mindre tycker illa om dem för att de jobbar på Reno Norden och slutar de inte så kommer man fortsätta hålla ögonen på dem. Annars får man ta till andra åtgärder. 

Enligt polisanmälan ska tidigare anställda på Reno Norden trakassera och hota den personal som valde att stanna kvar efter den vilda strejken i somras.

I brevet står bland annat:

"Vi uppmanar dig att sluta jobba, säga upp dig och göra avbön inför de arbetskamrater du nu sviker. Vi fortsätter att ha ögonen på dig och om uppmaningen inte hörsammas måste vi överväga ytterligare åtgärder".

Förutom hot mot personal ska företaget ha fått rutan på en av sina bilar krossad och okända personer ska ha ställt sig i vägen för personal på företaget.

I anmälan pekas ingen specifik gärningsman ut men det är bland dem som sa upp sig i somras man ska leta, menar företagets vd.

– Det framgår nog ganska tydligt för man har ju signat under där med "Stockholms sopgubbar". Just det här med att de också möter upp personligen och talar om samma saker som de skriver i brevet. Då kan man ju förutsätta att så är fallet, säger Peter Ekholm på Reno Norden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista