Speedway.
Speedway. Foto: TT.

Fördel Lejonen – dubbla skador för Rospiggarna

Andreas Jonsson, Rospiggarna: ”Såg ut att ha väldigt ont”
2:31 min

Det är fördel Lejonen i kampen om en semifinalplats i speedway efter 48-42 mot Rospiggarna i den första kvartsfinalen av två. Rospiggarna fick lämna Gislaved med en förlust och två skador.

Efter en böljande inledning tog Lejonen kommandot om kvartsfinalen i det sjunde heatet. En femetta gav Lejonen ledningen med 22-20 – en ledning som laget sedan inte släppte.

Segersiffrorna skrevs till 48-42 vilket betyder att Lejonen har sex poäng att gå på inför returen i Hallstavik den 5 september.

Rospiggarna hade en tung kväll på grund av två krascher. Under starten av det nionde heatet skadade sig Nicholas Morris och ersattes av Nike Lunna. Även han skadade sig och blev hämtad med ambulans.

– Lunna såg ut att ha väldigt ont, han slog i axeln. Han hade en axelskada inför den här tävlingen men slog i den andra axeln. Jag tror inte att det är ett positivt besked där och jag tror inte att vi kan räkna med honom på tisdag, säger Rospiggarnas Andreas Jonsson och fortsätter:

– Morris har slagit i huvudet och kände sig lite omtumlad. Förhoppningsvis är han med på tisdag.

Skadorna innebar att Rospiggarna fick köra med en ensam förare i det elfte heatet.

– Vi klarade av det bra under omständigheterna. Det blir tufft att börja med sex poängs underläge men det är möjligt, säger Rospiggarnas Andreas Jonsson inför returen.

Bästa poängplockare i Lejonen var Piotr Pawlicki 12, och Rohan Tungate 11. Rospiggarnas bästa poängplockare var Michael Jepsen Jensen 13 och Mikkel Michelsen 8.

Vetlanda och Masarna, etta och tvåa i elitserien, är direktkvalificerade för semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".