Skansens akvarium
Liten men tuff. Idag är krokodilerna inte mer än ett par decimeter. Fullvuxna blir de en bra bit över två meter. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio.

Kubanska krokodiler kläcktes på Skansen

Just nu kläcks en kull kubanska krokodiler på Skansens akvarium. På torsdagen hade tre arga små krokodiler lämnat sina ägg – och lika många väntade på att titta ut genom skalet.

– Detta är faktiskt väldigt mest sällsynta krokodil art, säger Jonas Wahlström vid Skansenakvariet och förklarar att en fullvuxen krokodil blir ungefär 2,5 meter.

Trots att de nykläckta ungarna är betydligt mindre, bara är två decimeter, är P4 Stockholms reporter Anders Hildemar Ohlsson inte särskilt kaxig när han får hälsa på de små ungarna.

– Jag håller fram lillfingret. Aj, aj, aj, utbrister han.

– Vi går aldrig in ensamma till en fullvuxen kubansk krokodil, förklarar Jonas Wahlström. Man är alltid två stycken för om en sådan far upp och hugger tag, då är man chanslös.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".