Polisavspärrning
Foto: Johan Nilsson/TT

Polis utsatt för stenkastning – man misstänkt för mordförsök

"En knytnävsstor sten krossade ruta"
0:52 min

När polisen skulle kolla upp misstänkta gärningspersoner som fanns i ett höghus i Årsta blev de attackerade av sten och porslin från tionde våningen.

Polisen blev larmad om ett misstänkt inbrott vid en byggplats i Valla torg, Årsta i södra Stockholm. Från platsen flyr två misstänkta och polispatrull följer efter.

Minst en av männen flyr in i ett höghus.

Något senare under pågående insats kastar den misstänkte personer ned sten och porslin på polisbilen och en hundförare är mycket nära att träffas av ett föremål.

– Det är en bilruta som går sönder, förmodligen är det en knytnävsstor sten, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polispatrull går in i den misstänktes lägenhet och påträffar material som kan knytas till brottsplatsen. Mannen syntes även vid brottsplatsen när polisen anlände.

– På grund av att han kastas sakerna från sådan hög höjd så har det inletts en förundersökning om försök till mord, säger Anders Bryngelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".