Mikael Wallman tränare för Spånga IS damlag
1 av 2
Mikael Wallman är även tränare för Spånga IS damlag. Foto: Peter Johansson/Sveriges Radio
Jonny Ishak sportchef för Akropol basket
2 av 2
Jonny Ishak är sportchef för Akropol basket. Foto: Peter Johansson/Sveriges Radio

Mikaels son hotad med kniv vid träningen

"Man blir fly förbannad och samtidigt extremt ledsen"
1:46 min

Flera idrottsklubbar runt Järvafältet i Stockholm upplever att det är stökigt runt idrottsplatser och hallar. Det här gör att polisen är orolig för att barn och ungdomar ska skrämmas iväg från idrotten i områdena.

Mikael Wallmans trettonårige son blev hotad med kniv och rånad i samband med en fotbollsträning på Spånga IP.

– Alla som är föräldrar kan kanske förstå att det är ett av det värsta man kan vara med om, att ett barn blir utsatt för så pass grovt våld som att få en kniv mot magen, man blir fly förbannad samtidigt extremt ledsen, det är klart att det inte känns bra, säger Mikael Wallman.

Mikael Wallman är också tränare för Spånga IS damlag. Han säger att även damlaget haft problem med bråk runt träningarna.

– Jag kan få avbryta min träning tre fyra gånger, för att gå ut och prata ungar till rätta som står och skriker saker eller förstör tjejernas bilar, moppar och cyklar.

Enligt polisen är det fler idrottsföreningar i området som har problem med gäng som stör tryggheten och aktiva eller ledare som blir utsatta för brott på väg till eller från träningen.

I Rinkeby har Akropol basket sina träningar. Lagets sportchef, Jonny Ishak, berättar att en av klubbens A-lagspelare blev hotad med pistol och rånad på sin bil i samband med en träning.

– Det ledde till att tre spelare i laget har hoppat av precis innan säsongsstart och många i laget är skärrade och har tänkt till om de vill vara kvar. När det här sprider sig blir det svårt att rekrytera spelare och det blir svårt att få träningsmatcher – just nu har vi mycket emot oss, säger Jonny Ishak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".