Joakim Larsson (vänster) hoppas på Ulf Kristersson (till höger) som ny partiledare för Moderaterna.
Joakim Larsson (vänster) hoppas på Ulf Kristersson (till höger) som ny partiledare för Moderaterna. Foto: Sveriges Radio / TT

Moderaterna i Stockholm: "Han kan ena partiet"

Joakim Larsson (M): "Vi är helt eniga"
3:29 min

Både Stockholms stad och Stockholms län nominerar Ulf Kristersson (M) till att bli Moderaternas nya partiledare.

– Vi tror att Ulf är rätt person för att bli partiledare. Han har en lång erfarenhet i partiet och kan Moderaterna utan och innan. Han är också tillräckligt ödmjuk för att kunna ena partiet inför den svåra situation vi står inför, säger Joakim Larsson, ordförande för Moderaterna i Stockholm stad.

Var ni eniga i beslutet att nominera Kristersson?

– Ja, vi var helt eniga.

"Det är uppenbart att stödet för Ulf är mycket starkt i Stockholms län. Vi tror att han har alla förutsättningar att bli en bra moderat partiledare som kan leda oss till valseger i nästa års val", säger Kjell Jansson (M), förbundsordförande i Stockholms län, i ett pressmeddelande enligt SVT.

Moderaterna i Stockholms län är det största länsförbundet med 7 000 medlemmar och Moderaterna i Stockholms stad är fjärde störst med 4 000 medlemmar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".