#bostadsökes

Pendlarfrågan engagerar: "Smärtgränsen är 40 minuter"

Hur långt stockholmarna är villiga att pendla är en fråga som engagerar. VI fick in många berättelser. Och svaret? Allt mellan 25 minuter och 2 timmar!

I vår bostadssatsning #bostadsökes frågade vi våra följare i sociala medier hur långt de är villiga att pendla för jobb, bostad och skola.

Responsen var rejäl – och varierande. 

Många av er reser uppemot en timme till jobbet enkel väg. Flera beskriver en vardag med köer, väntan och långa restider.

"Bor i Älvsjö, jobbar i Arenastaden. Tar ca 50-60 min enkel väg, färdväg består av buss och pendel. Ibland är det köer och väntan på buss eller tåg, då tar det längre tid. Är nog uppe vid smärtgränsen nu, med små barn som ska hämtas/lämnas".
@gerili

Vissa av er berättar om ett attraktivt jobb som gör att det är värt att pendla, men också ett liv utanför stadskärnan som lockar.

Från dörr till dörr cirka två timmar. Pendlar fyra timmar om dagen. Bor i Roslagen och jobbar i centrala Sthlm.

Vad är det som gör att du fortsätter?

Bra chef, möjlighet att jobba distans på bussen och hemma. Gillar storstaden men också att komma hem till 'landet'.

Fortsätt gärna att höra av er! Antingen via vårt formulär, under #bostadsökes eller mejla oss på bostadsokes@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".