STOCKHOLM 20170904 Leo Borg, son till Björn Borg, och Stellan Skarsgård under en pressdag inför premiären av filmen Borg, som handlar om tennislegenden Björn Borg.
Leo Borg, son till Björn Borg, och Stellan Skarsgård. Foto: Jessica Gow/TT

Storstjärnan Skarsgård om sin roll i ”Borg”

”Det här var väldigt roligt”
6:08 min

Han har gjort fler än 130 filmroller. Nu har Stellan Skarsgård en viktig, känslofylld biroll i ”Borg” som har svensk premiär på lördagen.

– Jag kunde ju inte göra anspråk på att spela ”Labbe” som han verkligen var. Jag var så pass generad när jag hade gjort rollen så jag ringde i fredags till hans änka Rose-Marie och sade i princip ’förlåt’, säger Skarsgård i intervju med Radiosporten.

– Då sa hon ”äsch, det är ju ingen dokumentär”, så nu känner jag mig fri från det ansvaret.

Stockholmsbon Stellan Skarsgård har gjort mängder av filmroller i hela världen, allt från debuten i ”Bombi Bitt” på 1960-talet, via bland annat ”Amistad”, ”Mamma Mia” och ”Pirates of the Caribbean” till denna biroll som Björn Borgs coach Lennart Bergelin i filmen ”Borg”.

– Lennart, Björn och hans fru Mariana levde ett spartanskt, intimt, men också pressande liv tillsammans, samtidigt som Björn var en stor världsstjärna. Det fascinerade mig mycket, säger Skarsgård.

Lyssna på intervjun och hör…

  • ett ljudklipp från filmen.
  • hur han gjorde research inför sin roll.
  • hur det var att spela mot Björns verklige son Leo Borg, som i filmen spelar Borg som ung.
  • att han ”försökt” spela tennis på film en gång förut, i en John LeCarré-thriller.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".