Fritidsledarna Isabella Kebedon och Nahom Fessehaije vid Rissne IP:s nya parkourpark.
Fritidsledarna Isabella Kebedon och Nahom Fessehaije vid Rissne IP:s nya parkourpark. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio

Startklart för parkour i Rissne

Fritidsledare: Tensta inspirerade till parken
5:04 min

På lördagen invigs den efterlängtade parkourparken på Rissne IP i Sundbyberg. Områdets barn och ungdomar har fått vara med och bestämma hur parken ska se ut.

Parkourparken sticker ut med sin rosa färg. Här finns också ett utegym för de som vill träna på mer traditionellt vis.

– Det känns kul att vi äntligen får öppna upp det och börja använda våra nya aktiviteter som vi har fått här på Rissne IP, säger fritidsledaren Isabella Kebedon när P5 STHLM besöker parken bara några timmar innan invigningen.

Barnen och ungdomarna har varit delaktiga processen i utformningen av Rissne IP:s nya dragplåster. Att det här är något som många längtat efter råder det ingen tvekan om. Ända sedan bygget drog igång innan sommaren har byggarbetarna fått frågor från de unga.

– När ska det vara klart, när ska det vara klart. Så det känns otroligt roligt att de får ta del av detta och att det kom från ungdomarnas initiativ, säger Nahom Fessehaije, fritidsledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".