Polishunden Jurassic Law.
Efter en lång och trogen tjänst får nu polishunden Jurassic Law gå i välförtjänt pension. Foto: Katrin Tetzlaff/Sveriges Radio

Polishunden Jurassic Law går i pension

Polishundföraren Daniel: Både glädjande och ledsamt
4:42 min

Polishunden Jurassic Law har gjort sitt allra sista arbetspass. Efter cirka 10 års tjänst går han nu i pension.

Jurassic Law, som till vardag bara kallas Law, har en närmast ofattbar brottsbekämpande karriär bakom sig.

Han har gripit inbrottstjuvar och mördare, våldtäktsmän och våldsverkare, mordbrännare och efterlysta, skadegörare och rattfulla, trafiksyndare och yrkeskriminella.

Law har dessutom hittat både nödställda, vilsna och dementa. Han har hittat vapen och narkotika, brottsverktyg och avgörande bevisning i kriminalfall, berättar hundföraren Daniel.

– Nu får han dra sig tillbaka till en lugn tillvaro som pensionär. Han mår fortfarande bra, men börjar bli lite sliten efter många år i tjänst, säger han.

– Efter besök på Statens lantbruksuniversitet och en noggrann undersökning, har bedömningen gjorts att Law inte längre är tjänsteduglig. Ett vemodigt besked, samtidigt har jag innerst inne önskat att det skulle sluta så här, att Law kan få ta det lugnt, bli bortskämd och bara vara hund framöver, säger hundföraren Daniel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".