Polisavspärrning
Polisen har spärrat av i området. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera gripna efter att man hittats svårt skadad i Nacka

Sex personer har gripits sedan en man hittats med livshotande skador utomhus i Nacka kommun, öster om Stockholm.

SOS Alarm fick samtalet om en skadad person vid 13-tiden. Då skickades en ambulans till platsen. 

På plats uppgav ett antal personer att den skadade fanns en bit in i skogen. Det var då ambulanspersonal upptäckte mannen och förde honom till sjukhus.

Vårdpersonalen misstänkte brott och kontaktade i sin tur polisen. Polisen åkte då till platsen där mannen hittades och grep sex personer där.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha hittats i bakluckan på en bil, men det är inget som polisen kan bekräfta.

Polisen som inte vill gå in i detalj på vilka skador mannen har eller vad som orsakat dem misstänker att det rör sig om ett mord- eller dråpförsök.

– Det är framförallt skadorna som gör att vi misstänker brott. Vi kan inte avfärda det som att den här personen bara råkat ut för en olyckshändelse, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen, till TT.

Under eftermiddagen och kvällen har polisen genomfört dörrknackning i området för att hitta personer som eventuellt gjort några iakttagelser.

Fyndplatsen har också spärrats av och polisens tekniker har undersökt den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".