Mohammed Nuur ordförande för socialdemokraterna i Tensta
Mohammed Nuur ordförande för socialdemokraterna i Tensta Foto: Christy Chamy/ Sveriges Radio

Ännu ingen gripen för skjutning av Tenstaprofil

Mohammed Nuur (S): Det här visar att vem som helst kan drabbas
2:25 min

Polisen har ännu ingen misstänkt för gårdagkvällens skjutning i Tensta. Den skjutne 29-åringen är en välkänd profil i området som bland annat arbetat med demokratiprojekt och mångfaldsfrågor.

Mannen sköts på Tisslingeplan vid 20.30 tiden, han fördes till sjukhus med skador som enligt polisen var allvarliga med inte livshotande.

Den här är en i raden av många skjutningar i området den senaste tiden. Men den här gången har nyheten drabbat stadsdelen på ett annat sätt, då 29-åringen är en välkänd profil i området som bland annat arbetat med demokratiprojekt och mångfaldsfrågor.

En av dem Järvabor som uttryckt sin oro och sorg över det eskalerande våldet är Mohamed Nuur, socialdemokratisk lokalpolitiker i stadsdelen Spånga-Tensta.

– Det här visar att det här eskalerat på en högre nivå, tidgare har det varit i kriminella kretsar. Men igår sköts en man som har gjort så mycket för området. Det kan hända vem som helst. Det här är ett bevis för att det har gått åt helvete, förlåt mitt språk.

Hur kan en lösning se ut?

– Jag tror inte att det går att förhandla med de här som skjuter, vi måste sätta hårt mot hårt. De skjutningar som skett är olösta och då är det viktigt att polisen och vi politiker måste hitta sätt för att få bort de här ungdomarna från gatorna.

– Det skjuts och det skjuts men vi måste gå utanför boxen och se var kommer vapnen ifrån. Det finns inga vapenfabriker i förorten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".