Sara Sangfelt.
1 av 3
Sara Sangfelt. Foto: Pressbild.
Sara Sangfelt.
2 av 3
Sara Sangfelt. Foto: Dan Norrå.
Sara Sangfelt.
3 av 3
Sara Sangfelt. Foto: Dan Norrå.

Musikplats-aktuella Sara Sangfelt slår igenom

Musikplats Stockholm gästas av Sara Sangfelt - en artist som hyllas för sin sångröst. Hitten I Want You är en av höstens mest spelade på radion och nu kan du höra den och andra låtar med Sara live.

I våras fick Sara Sangfelt massor av positiva reaktioner för sin tolkning av Elvis-klassikern Good Luck Charm. Efter sommaren följde hon upp med egna låten I Want You som spelats massor i P4 på senare tid och nu kommer hon till Musikplatsen för direktsänd spelning.

– Det är galet! Jag ser så mycket fram emot mitt liveframträdande i Musikplats Stockholm, skriver Sara på Instagram.

Sara Sangfelt från Stockholm flyttade som liten med sina föräldrar till Kalifornien i USA där de bodde under några år då pappan jobbade som forskare i San Diego. Sara formades mycket av musiken som hela tiden var närvarande - inte minst genom pappans skivsamling med allt från Traveling Wilburys till Elvis Presley. När Sara Sangfelt lång tid senare fick frågan om att vara med på ett hyllningsalbum till Elvis var det som en dröm.

– Jag har ju alltid lyssnat på Elvis! Priscilla Presley (som var gift med Elvis, reds.anm.) godkände den också! Hon mejlade "Love it, spread it everywhere!" Det känns jättehäftigt, sade Sara i en intervju i Musikplats Stockholm i september.

När hennes version av Good Luck Charm släpptes våren 2017 imponerades många av Saras röst och känsla. En stor del av Musikplatsens lyssnare röstade på den som "Veckans låt" när den testades i programmet.

Första gången Sara Sangfelt mötte en stor publik var i tv-programmet Idol 2013. Sedan dess jämförs hennes röst ofta med artister som Amy Winehouse och Lana Del Rey och Sara rör sig inom både pop och rock, vilket också hörs på ep:n Cool My Soul som släpptes tidigare under hösten.

Läs mer i vår Konsertkalender om Sara Sangfelts gig på Musikplatsen fredag 17 november.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".