Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) om att miljö och trafik inte är de viktigaste valfrågorna för stockholmarna.
1 av 2
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) om att miljö och trafik inte är de viktigaste valfrågorna för stockholmarna. Foto: Louise Lundmark & Helen Ling / SR
Diagram över viktigaste valfrågorna
2 av 2
Sjukvård i topp, trafik och miljö längre ner. Foto: TT/Grafik Sveriges Radio

Trafik och miljö mindre viktiga valfrågor i Stockholm

Daniel Helldén (MP): Vi gör helt enkelt ett bra arbete
0:50 min

Frågor om trafik och miljö kommer långt ner på listan på de viktigaste valfrågor för stockholmarna. Enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är det inte något problem.

Sjukvården och bostadssituationen är de två viktaste valfrågorna för stockholmarna, det visar en undersökning som Novus gjort för P4 Stockholm.

– Det är väl helt enkelt så att vi gör ett bra arbete och det känns att vi är på rätt väg och då blir de ju inte så viktiga frågor på det sättet, säger Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Att allt fungerar bra i Stockholms stad så det är inga frågor som rör väljarna, är det så du vill tolka det?

– Nej, jag skulle inte säga att allting funkar jättebra men däremot så pågår det ju mycket. När det gäller infrastrukturen så är det ju på gång ett stort antal projekt med nya tunnelbanor och spårvägar.

– I somras öppnade ju Citybanan, vilket ju är saker som gör att de sakerna fungerar bättre och folk ser att saker är på gång, säger Daniel Helldén.

Men ser du inga problem med att stockholmarna inte väljer kollektivtrafik, vägtrafik och miljö som viktiga valfrågor?

– Nej.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".