Världens barn insamlingsbössa.
Nu vill vi slå fjolårets insamling. Foto: Mårten Eidevall/Sveriges Radio
Världens barn P4 Stockholm

Swisha eller ring – så kan du bidra till Världens barn

Ditt bidrag under de här två veckorna är värdefullt! Enklast bidrar du genom att ringa in eller swisha i vår digitala bössa.

Den digitala bössan hittar du här.

Den 24 september startat P4 Stockholms insamling till förmån för Världens barn och pågår fram till 5 oktober.

Det finns flera sätt att bidra och skänka ett bidrag till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid.

Så här bidrar du:

Enklast är att ringa eller swisha din gåva. I vår digitala bössa går det att använda sms, kort och Swish. Det är ingen avgift till Swish när du ger en gåva till Världens Barn.

Ring in 50 kronor genom att ringa 099-520 26 (46,50 kronor går oavkortat till Världens barn).

SMS:a gör du på 72 999. Skriv då P4Sto, gör ett mellanslag och skriv en eventuell hälsning/önskan. Det kostar 50 kr och då går 46,50 kr till Världens barn.

Här finns svar på de vanligaste frågorna om gåvor.

Världens barn-kampanjen pågår 2018 mellan 24 september och 5 oktober.

Om Världens barn 2018

  • Riksinsamlingen Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 biståndsorganisationer, SVT och Sveriges Radio P4.
  • Närmare 45 000 frivilliga bidrar samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.
  • Pengarna från insamlingen går sedan till många olika projekt runtom i världen. Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett femtiotal projekt inom Världens Barn, ofta spridda i över 30 länder världen över. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

Källa: Världens barn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".