Sopbil från Reno Norden hämtar hushållssopor
Renonorden förnyar kontrakt med Stockholmsstad. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nytt avtal mellan Stockholm stad och Renonorden

Stockholm Vattens vd: Det känns tryggt
1:20 min

Första oktober införs ett nytt avtal mellan sophanterningsbolaget Renonorden och Stockholm Vatten och Avfall trots en skakig sommar och höst för Renonorden.

I somras sa ett 50-tal sophämtare i Sverige upp sig i en vild strejk. Nu i höst gick koncernbolaget i Norge i konkurs.

Trots det påbörjar Stockholmstad och Renonorden Sverige ett nytt avtal. 

– Vi har förlorat två områden i upphandlingen och vunnit tre nya. Så vi är inte oroliga över de områden vi kört tidigare och de nya områden har vi lagt stort arbete på så det kommer gå alldeles utmärkt, säger Peter Ekholm, vd vid Renonorden i Sverige.

Trots koncernbolagets konkurs ska dotterbolagen i Sverige, Danmark och Finland fortsätta finansieras av långivarna och verksamheten drivs vidare.

Dotterbolagen är däremot till salu. Vd:n vid Stockholm Vatten och Avfall är inte orolig för det nya avtalet trots att moderbolaget har gått i konkurs.

– Vi har gjort ekonomiska analyser av det svenska bolaget och konstaterat att de har en sund ekonomi. Det här var ett väldigt sannolikt scenario. Men vi känner oss trygga med att Renonorden kommer att fullfölja uppdraget enligt det avtal vi har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".