Mat från restaurang Portal
1 av 2
Ingen ögonbrynshöjare, men smakerna sitter där de ska, enligt restaurangtestaren Markiz Tainton. Foto: Sveriges Radio
Vaktel på Portal
2 av 2
Vaktel på Portal Foto: Sveriges Radio
Äta ute-guiden

Bra råvaror – men små portioner på Portal

Markiz: Kalven är magisk
0:36 min

Klas Lindberg står bakom restaurang Portal som öppnade på S:t Eriksplan 2016. I sitt cv har han guldmedaljer och ansvar för Nobelbankett – men maten som serveras på Portal är "ingen ögonbrynshöjare".

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Sedan augusti 2016 ligger en restaurang som heter Portal på S:t Eriksplan. Den drivs av Klas Lindberg som vann Årets Kock 2012.

Ett halvår senare blev han olympisk guldmedaljör med Svenska kocklandslaget i Culinary Olympics. I december 2014 ansvarade han för Nobelbanketten.

På Lindbergs restaurang lagas okomplicerad mat med tydliga råvaror enligt deras hemsida. Hur bra är den?

Vår matexpert och restaurangtestare Markiz Tainton har testat Portal.

– Lokalen är ljus och fräsch och inredningen andas Norden, säger hon.

Maten är bra. Ingen ögonbrynshöjare men smakerna sitter där de ska.

Markiz provade bland annat vaktel som huvudrätt – vilket var spännande smaker med rödbeta och körsbär.

– Det var en smakkombination jag tidigare inte provat.

Betyget blir 7 av 10 för riktigt bra mat.

– Det för bland annat en magisk kalv och att servicen var bra. Det som drar ner betyget är de små portionerna och de höga priserna.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".