Man bakom mikrofin
1 av 2
Foto: Jason DeCrow/AP/TT
Man med gitarr
2 av 2
Tom Petty Foto: Amy Harris/AP/TT

Rockstjärnan Tom Petty är död

Tom Petty är död, uppger hans familj. Enligt uppgifter till TMZ fördes han till sjukhus på söndagskvällen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd.

När Tom Petty hittades i sitt hem i Malibu på söndagskvällen var han medvetslös och andades inte, enligt uppgifter till TMZ. Han fördes till UCLA Santa Monica Hospital där han enligt uppgift till nyhetssajten vårdades med livsuppehållande åtgärder.

Rockstjärnan slog igenom med Tom Petty and The Heartbreakers redan på 70-talet. Bandet, som totalt har släppt 13 album, är känt för låtar som "American girl", "Free Fallin'" och "I won't back down".

CBS News skriver att Tom Petty gjorde sin sista spelning i måndags förra veckan, då bandet hade tre utsålda konserter på Hollywood Bowl för att avsluta deras 40-årsjubileumsturné.

Tom Petty släppte också flera soloalbum, och mellan 1988 och 1990 spelade han med i supergruppen Traveling Wilburys tillsammans med Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbinson och Jeff Lynne.

Uppgifterna om hans död kom redan på måndagskvällen. Men på Twitter skrev senare polisen i Los Angeles att myndigheten inte officiellt kunde bekräfta att Tom Petty var död. Uppgifterna som lämnades till medier har lämnats "oavsiktligt", heter det. 

Under tisdagsmorgonen svensk tid kom dock ett officiellt dödsbud från familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".