Världens barn insamlingsbössa.
Under fredagen avslutas Världens barn-insamlingen. Redan har rekord slagits, men under hela dagen kan du fortsätta lämna ett bidrag. Foto: Mårten Eidevall/Sveriges Radio

Årets insamling till Världens barn har slagit rekord

Årets Världens barn-insamling har slagit fjolårets. Nu avslutas det hela med en fartfylld eftermiddag i Radiohuset.

Fickparkerings-SM, DM i vattenrutschkana och prästostförsäljning. Det är bara några av alla höjdpunkter som ägt rum under årets Världens barn-insamling.

Under fredagsmorgonen låg den insamlade summan på 623 268 kronor – vilket är rekord och över 100 000 kronor mer än förra året.

 I dag avslutas hela insamlingen med en fartfylld dag i Radiohuset.

Med start klockan 11 drar ett extra späckat Musikplats Stockholm i gång. På scen hör du Niklas Strömstedt, Janice, Molly Sandén, Darin och Emilia Mitiku.

Hela showen inleds med en intervju med Carola av Musikplats Stockholms programledre Fredrik Eliasson.

Platserna är begränsande och det är först till kvarn som gäller. Inträde valfritt.

Under eftermiddagen gästas programledarna Ylva Lilja och Maja Åström av flera gäster, bland annat Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm – två av skådespelarna från filmen All inclusive som har premiär i november.

Under dagen kan du också buda hem ett original av Carolas numera ikoniska debut-LP Främling från 1983.

Hittills har det samlats in 623 268 kronor till Världens barn – vilket är omkring 100 000 kronor mer än förra året.

 Du kan fortsätta lämna ett bidrag under hela fredagen.

I vår digitala bössa går det att använda sms, kort och Swish. Det är ingen avgift till Swish när du ger en gåva till Världens Barn. SMS:a gör du på 72 999. Skriv då p4sto och ett mellanslag och en eventuell hälsning/önskan. Det kostar 50 kr och då går 46,50 kr till Världens barn. (Kräver anslutning till WyWallet) 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".