Stina Nordström
Stina Nordström har fortfarande svårt att röra sig på Drottninggatan efter terrorattacken. Foto: Katrin Tetzlaff/Sveriges Radio
Attentatet på Drottninggatan

Stina räddade 6-årig pojke vid terrordådet: Jag värmde pojkens små fötter

"Minnen som jag kommer att få leva med resten av mitt liv"
3:19 min

Många vet exakt var de befann sig den 7 april när Stockholm drabbades av ett terrordåd. Stina Nordström var en av alla som befann sig på Drottninggatan när lastbilen for fram.

Stina Nordström hann precis hoppa undan när lastbilen kom in på Drottninggatan.

Och på ren instinkt började hon och flera andra människor hjälpa skadade som låg på marken.

Stina tog hand om en 6-årig pojke som kastats ur sin vagn under dådet.

Stöten som pojken hade fått av lastbilen var så hård så han hade kastats ur sin vagn och stövlarna och strumporna hade slagits av.

Han hade ingenting på fötterna.

Jag värmde hans kalla fötter samtidigt som jag pratade med honom och försökte hålla honom vid medvetande och fråga vad han heter och hur gammal han är. Det är ett minne som sitter kvar väldigt starkt.

Pojken som Stina Nordström hjälpte är lika gammal som hennes egen son.

Hon kände att om det hade varit hennes pojke som legat där på marken, så hade hon velat att det funnits folk runt omkring som hade varit beredda att efter bästa förmåga hjälpa och göra det man kan i en sån situation.

– Den lilla pojken klarade sig och det har varit direkt avgörande för mig, för att kunna gå vidare. Några av mina minnen från den dagen har bleknat, men andra minnen kommer jag att få leva med hela livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".