Buss i Upplands Väsby
1 av 2
Bussen till Löwenströmska sjukhuset fick färre turer men har utökats igen. Foto: Emma Kirkhoff/Sveriges Radio.
Kristoffer Tamsons (M)
2 av 2
Trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) Foto: Emma Kirkhoff/Sveriges Radio.

Mer pengar till bussar ska minska missnöjet

Tamsons (M): Tittar särskilt på Upplands Väsby
1:23 min

Busstrafiken i länet kommer att öka - bland annat i Norrort. Det säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) med anledning av P4 Stockholms rapportering om missnöje med busstrafiken i Upplands Väsby.

– Ja, vi satsar för kommande år 110 miljoner på en utbyggd och en utvecklad busstrafik i länet, säger Kristoffer Tamsons (M).

Under måndagsmorgonen berättade P4 Stockholm att invånare i Upplands Väsby är missnöjda med busstrafiken sedan SL förra året minskade turtätheten på ett antal busslinjer för att spara pengar.

Boende klagar på att bussarna går för sällan och enligt kommunen har bilåkandet ökat.

Kristoffer Tamsons säger att det kollektiva resandet i hela Upplands Väsby inte har minskat sedan neddragningarna, men han är medveten om att det efterfrågas mer busstrafik.

– Ja, vi mäter ju kundnöjdheten för kollektivtrafiken i hela länet fortlöpande, och jag vet att det alltid finns ett behov av mer och utbyggd kollektivtrafik i ett växande län, så också Upplands Väsby, säger han. 

Sedan neddragningarna har landstinget utökat trafiken på fyra busslinjer i Upplands Väsby, bland annat den till Löwenströmska sjukhuset.

Under nästa år får hela länets busstrafik alltså 110 miljoner kronor extra. Men hur det kommer att påverka busstrafiken i Upplands Väsby är än så länge oklart.

– Våra trafikplanerare tittar på var det går att köra mer buss och var är behoven som störst. Men jag vet att man tittar särskilt på Upplands Väsby och jag hoppas att kunna presentera positiva besked för Upplands Väsby inom kort, säger Kristoffer Tamsons.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".