Thomas Bodström
Allt fler protesterar mot Thomas Bodströms utnämning till landshövding. Foto: Emma Kirkhoff/ Sveriges radio

Protesterna mot Bodström som landshövding växer

Stockholmsmoderaterna: Regeringen borde ta sig en ordentlig funderare
1:35 min

Protesterna ökar i Stockholms stadshus mot utnämningen av Thomas Bodström som ny landshövding. Moderaterna kallar utnämningen för direkt olämplig.

– Det är direkt olämpligt eftersom det pågår en brottsutredning kring Thomas Bodströms roll i härvan runt pensionsbolaget Allra, säger oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M) till P4 Stockholm.

Tidigare har Centern i Stockholms stadshus ifrågasatt utnämningen av den tidigare socialdemokratiske justitieministern och riksdagsledamoten Thomas Bodström.

Och på riksplanet har Liberalerna, Kristdemokraterna och även Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt varit eniga i att kritisera regeringens utnämning av Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län.  

– Det är just med tanke på att alla turer kring skandalomsusade pensionsbolaget Allra – där Thomas Bodström satt i styrelsen – är långt ifrån klarlagda, och att en brottsutredning fortfarande pågår, säger Cecilia Brinck.

De fackliga organisationerna på länsstyrelsen vill för närvarande inte kommentera saken alls, inte heller den moderata landstingsledningen.

Men Moderaterna i Stockholms stadshus väljer nu att haka på protesterna.

– Även om Thomas Bodström inte är formellt misstänkt för brott så borde regeringen tänka om när det gäller landshövdingejobbet, säger oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".