Hålet på Orionteatern
1 av 2
Aktuella frågor berättas med humor i Mattias Fransson nya föreställning Hålet. Foto: Aida Chehrehgosha
Hålet på Orionteatern
2 av 2
Förutom skådespelarna själva kommer även kaniner att finnas med på scen. Foto: Markus Gårder

Komikern Mattias Fransson utforskar ett hål i ny föreställning

2:08 min

Orionteatern har förvandlats till en skog med ett stort hål ned i avgrunden. Och det är runt detta hål som allt kretsar i Mattias nya pjäs som har urpremiär på Orionteatern.

Mattias Fransson, känd från Klungan och Mammas nya kille, har skrivit föreställningen Hålet som har premiär på Orionteatern nu på fredag. 

– Mitt ute i ingenstans så börjar det börjar det ske en massa aktivitet vid det här hålet, berättar Mattias och fortsätter:

– Det börjar komma upp personer och kaniner och annat ur det här hålet och det är det hela föreställningen kretsar kring.

Där vissa ser räddningen för Norrlands inland ser andra ett hot. Pjäsen tar upp stora aktuella frågor som berättas med humor. För Hålet är framför allt en humorsaga om skogen, okända världar och ondska i glesbygd.

Förutom fyra skådespelare som gör flera olika roller så förekommer även kaniner.

Kaniner som Mattias själv fött upp på sin gård utanför Umeå och som nu fått flytta med till Stockholm och Orionteatern.

Helena Lindegren, en av skådespelarna som är med i föreställningen tycker att det är roligt att kaninerna är med, men menar att det kan ställa till problem också.

Man får verkligen vara uppmärksam. För det skulle ju inte bli bra stämning om man råkade trampa på en kanin. Det är viktigt att de har det bra.

Och det har de, intygar Mattias.

– De har det jättefint. De har ett eget stall vägg i vägg med teatern och har det bättre än någonsin känns det som.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista